20090325

Rekrutteringsteam

Førskolelærerutdanningen ved Universitetet i Agder har etablert et rekrutteringsteam for Aust- og Vest-Agder fylke der siktemålet er å drive oppsøkende rekrutteringsarbeid og markedsføre barnehagen som arbeidsplass for menn, samt rekruttere og beholde menn i førskolelærerutdanningen.

Rekrutteringsteamet består av rådgivere hos Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Eplehagen og Hokus Pokus barnehage som er utnevnt av departementet som demonstrasjonsbarnehager, og UiA v/ førskolelærerutdanningen.

Etablering av rekrutteringsteam for likestilling i barnehagen er tiltak 3.4 i Handlingsplan for likestilling i grunnopplæringen og barnehagen. Handlingsplanperioden er fra 2008 til 2010. Regjeringen vil videreføre målet om at 20 % av de ansatte i barnehagen skal være menn. Det er en rekke årsaker til dette.

Eks:
  • Kjønnstradisjonelle valg av utdanning og yrke er blant de viktigste årsakene til systematiske forskjeller mellom kvinner og menn i arbeids- og samfunnsliv.
  • Barn i barnehagen trenger å oppleve at både kvinner og menn kan ta del i omsorg og pedagogisk aktivitet.
  • En bedre kjønnsbalanse i barnehagene er viktig for å sikre variert kompetanse.
  • Både kvinner og menn trengs som rollemodeller for barn og for å skape det beste mangfoldet i barnehagemiljøet.
Leder av rekrutteringsteamet, studieleder Anne Karin Vikstøl Olsen ved Førskolelærerutdanningen UiA, tlf 38 14 12 23, epost Anne.K.Olsen@uia.no




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar